Názov

Žiadosť o registráciu
Prehlásenia výrobcu o zložení (receptúry)

Obchodné meno a adresa výrobcu, prevádzkárne

Adresa

 
Štát *
Vybrať
Zadajte text:
Kód Hodnota
Registračné číslo výrobku: (vypĺňa agentúra)

Obchodné meno a adresa žiadateľa o náhradu (vývozcu)

Adresa

 
Štát *
Vybrať
Zadajte text:
Kód Hodnota

Kontaktné informácie

Číslo účtu žiadateľa o náhradu

Číselný znak výrobku KN** (podľa colného
sadzobníka) *
Pôvod zložky1 *
Číselný znak zložky KN *
Použité zložky (podľa Nariadenia Komisie č.1043/2005) *
Množstvo použité na 100 kg výrobku *
Pridať Odobrať
V uvedených množstvách použitých zložiek sú straty vzniknuté pri výrobe zahrnuté v množstve použitom na 100 kg výrobku podľa Nariadenia Komisie (EÚ) č.578/2010.
Údaje na zostavenie registračného čísla receptúry
Kód krajiny *
Vybrať
Zadajte text:
Kód Hodnota
IČO *
Číslo prevádzky *
Firemné číslo výrobku *
◙ kód krajiny – pokiaľ je tovar vyrobený na Slovensku, uvedie žiadateľ skratku SK,
◙ žiadateľ ďalej uvedie svoje IČO,
◙ číslo prevádzky (podľa počtu výrobných podnikov v danej krajine), najviac 3-miestne,
◙ firemné (interné) číslo výrobku, najviac 10-miestne.

Prehlásenie *

Žiadateľ vyhlasuje, že:



Prílohy

V prípade zložených zložiek (spracovaných) vypíše žiadateľ aj Prílohu č.1 Špecifikácia kvalitatívnych parametrov zložiek a Prílohu č.2 Prehlásenie o zložkách a pripojí tieto k Žiadosti.


Pridať Odobrať
Povinnosti
Žiadateľ je povinný:

◙ predložiť doklad o kvalite registrovaného výrobku so záverečným zhodnotením výsledkov kontroly (voči parametrom, ktoré výrobca deklaruje) z akreditovaného laboratória,
◙ predložiť špecifikáciu o kvalite registrovaného výrobku,
◙ do predloženého Prehlásenia výrobcu uviesť k jednotlivým zložkám špecifikácie kvalitatívnych parametrov mlieka, mliečnych výrobkov, ryže, obilnín, cukru, glukózy a glukózového sirupu, škrobu, cestovín a iných (obsah tuku, percento sušiny, percento tuku v sušine, obsah popola a pod.) podľa Prílohy č.1 k žiadosti o registráciu receptúry,
◙ predložiť vyplnené Prehlásenia o zložkách podľa prílohy č.2 k žiadosti o registráciu receptúry, ak je to potrebné,
◙ ak je registrovanou zložkou v receptúre biely cukor, predložiť doklad o pôvode od jeho dodávateľa,
◙ vyrábať spracované poľnohospodárske výrobky zo zložiek, ktoré zodpovedajú zdravotným a kvalitatívnym požiadavkám,
◙ používať len také zložky, ktoré kvalitatívne ale aj kvantitatívne zodpovedajú danému spracovanému poľnohospodárskemu výrobku,
◙ bezodkladne oznámiť Pôdohospodárskej platobnej agentúre (ďalej len „agentúra“) všetky zmeny, ktoré vzniknú pri výrobe výrobkov s registrovanou receptúrou, a to aj v prípade ak ide o zmenu čiastočnú týkajúcu sa pomeru používaných surovín a/alebo hmotnosti finálneho výrobku,
◙ používať registračné číslo pridelené agentúrou len v súvislosti s výrobkami a zložkami, ktoré sú uvedené v žiadosti a len vtedy, ak je daný výrobok vyrobený v spoločenstve a iba zo zložiek, ktoré sú uvedené v colnom sadzobníku,
◙ potvrdiť, že dokumentácia a evidencia o výrobku bude v čase kontroly plne k dispozícii kontrolórom agentúry.
Poznámky
*    – na účely registrácie sa tovarom rozumejú spracované poľnohospodárske výrobky uvedené v prílohe II. Nariadenia Komisie (EÚ) č.578/2010
* * – kombinovaná nomenklatúra
1 Pôvod zložky - I – zložka pochádza zo Slovenskej republiky
II – zložka bola dovezená v rámci voľného obchodu zo Spoločenstva
III – zložka bola dovezená v rámci aktívneho zušľachťovacieho styku
2 odsek (9) preambuly Nariadenia Komisie (EÚ) č.578/2010
3 potravinová pomoc v zmysle čl. 10 (4) Dohody o poľnohospodárstve prijatej v rámci Uruguajského kola
Čakajte prosím