Zamestnávateľ má v oblasti stravovania voči zamestnancovi dve základné povinnosti, a to:
-
zabezpečiť stravovanie zamestnancov počas ustanovenej pracovnej zmeny zamestnanca, v ktorej odpracoval viac ako 4 hodiny a
-
prispievať zamestnancom na stravovanie formou príspevku na jedlo alebo
- poskytovať zamestnancovi finančný príspevok na stravovanie
Zamestnávateľovi môže zabezpečiť stravovanie vo všeobecnosti týmito spôsobmi:
Zamestnávateľ prispieva na stravovanie vo výške najmenej 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do výšky 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu; okrem toho prispieva na stravovanie aj zo sociálneho fondu.
Dátum poslednej zmeny: 31. 5. 2023
Dátum zverejnenia: 7. 10. 2020
Zodpovednosť za obsah:
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
+421 2 2046 0000
web@employment.gov.sk